Suntem in cautare de staff! Functiile disponibile sunt moderator, grafician si asistent. Cererile se depun in topicul "Lista echipei disponibile & Topicul aplicatiei" sau urmati instructiunile din "Recrutare moderatori".
Draga vizitatorule, pentru a avea acces deplin la toate categoriile forumului ai nevoie de un cont. La logare sau inregistrare categoriile forumului vor aparea iar tu vei avea posibilitatea de a naviga pe intreg forumul, pentru a descoperii codurile ascunse si imaginile invizibile.

Distribuiţi
Vezi subiectul anteriorIn josVezi subiectul urmator
avatar
mihai
Moderator
Moderator
Mesaje : 320
Reputatie : 0
Puncte : 525
Varsta : 19
Localitate : Graphic Space
http://http//forumgraphicspace.com

PROBLEME DE ÎNTRERUPERI

la data de Mar Sept 13, 2016 8:47 pm
PROBLEME DE ÎNTRERUPERI

Pentru cei care au foarte multe întreruperi de internet și folosesc intermediar un router.

În cazul în care, pentru a vă conecta la internet folosiți un router și vă confruntați cu situația în care există întreruperi ale internetului foarte des, proablema poate fi cea constatată de către noi.

În momentul existenței acestei probleme, primul pas ar fi interogarea routerului cu un ping continuu. În cazul în care problema este cea la care ne referim, în fereastra de interogare vom primi răspunsuri bune “Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=255” urmate de o perioadă relativ scurtă când apare mesajul “Ping: transmit failed. General failure”, ceea ce înseamnă că în acea perioadă scurtă se pierde ip-ul pe interfața de rețea. Explicația acestui fapt este că mai există și alte echipamente care încearcă să-și obțină un IP, care este deja folosit de un altul. Rezultă că nu este un conflict de ip-uri, ci este unul de atribuire, direct în router.

În această situație noi am găsit o rezolvare.

Pentru început ar fi foarte indicat să încercam să ne dimensionăm rețeaua de acasă, vom declara un nr. de ip-uri pe care îl vom folosi, ținem cont de totalitatea echipamentelor pe care le vom conecta la acest router (pc, laptop, tabletă, telefon, televizor, xbox, dvr, …) și suplimentăm cu încă câteva ip-uri pentru musafirii care vor dori să se conecteze la internet. Configurăm în secțiunea DHCP din router acel numar de ip-uri pentru rețeaua de acasă. Pentru a scăpa de problema întreruperilor, vom rezerva ip-uri pentru toate echipamentele noastre de acasă. Vom conecta pe rând câte un echipament, așa este mai ușor să-l indentificăm, și îi rezervam un ip de la sfârșitul clasei de ip-uri pe care am declarat că o vom folosi. Pe rând vom trece la rezervarea fiecărui echipament de acasă, fără să rezervăm același ip pentru două sau mai multe echipamente. Astfel, primul ip pe care routerul îl va atribui unui echipament nerezervat, va fi al unui vizitator, ajungând foarte greu să intre într-un conlict de revendicare de ip.

Probați soluția și verificați dacă se va rezolva problema.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Board Moderator - Suport ForumGratuit
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] | [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Signature made by Diana.
Vezi subiectul anteriorSusVezi subiectul urmator
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum