AcasaAcasa  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi| .

PROBLEME DE ÎNTRERUPERI

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos
AutorMesaj
mihai
avatar
Mesaje : 310
Multumiri : 0
Puncte : 509
Varsta : 19
Localitate : Graphic Space

MesajSubiect: PROBLEME DE ÎNTRERUPERI Mar Sept 13, 2016 8:47 pm

PROBLEME DE ÎNTRERUPERI

Pentru cei care au foarte multe întreruperi de internet și folosesc intermediar un router.

În cazul în care, pentru a vă conecta la internet folosiți un router și vă confruntați cu situația în care există întreruperi ale internetului foarte des, proablema poate fi cea constatată de către noi.

În momentul existenței acestei probleme, primul pas ar fi interogarea routerului cu un ping continuu. În cazul în care problema este cea la care ne referim, în fereastra de interogare vom primi răspunsuri bune “Reply from 192.168.1.1: bytes=32 time<1ms TTL=255” urmate de o perioadă relativ scurtă când apare mesajul “Ping: transmit failed. General failure”, ceea ce înseamnă că în acea perioadă scurtă se pierde ip-ul pe interfața de rețea. Explicația acestui fapt este că mai există și alte echipamente care încearcă să-și obțină un IP, care este deja folosit de un altul. Rezultă că nu este un conflict de ip-uri, ci este unul de atribuire, direct în router.

În această situație noi am găsit o rezolvare.

Pentru început ar fi foarte indicat să încercam să ne dimensionăm rețeaua de acasă, vom declara un nr. de ip-uri pe care îl vom folosi, ținem cont de totalitatea echipamentelor pe care le vom conecta la acest router (pc, laptop, tabletă, telefon, televizor, xbox, dvr, …) și suplimentăm cu încă câteva ip-uri pentru musafirii care vor dori să se conecteze la internet. Configurăm în secțiunea DHCP din router acel numar de ip-uri pentru rețeaua de acasă. Pentru a scăpa de problema întreruperilor, vom rezerva ip-uri pentru toate echipamentele noastre de acasă. Vom conecta pe rând câte un echipament, așa este mai ușor să-l indentificăm, și îi rezervam un ip de la sfârșitul clasei de ip-uri pe care am declarat că o vom folosi. Pe rând vom trece la rezervarea fiecărui echipament de acasă, fără să rezervăm același ip pentru două sau mai multe echipamente. Astfel, primul ip pe care routerul îl va atribui unui echipament nerezervat, va fi al unui vizitator, ajungând foarte greu să intre într-un conlict de revendicare de ip.

Probați soluția și verificați dacă se va rezolva problema.

Sus In jos
http://help.forumgratuit.ro/

PROBLEME DE ÎNTRERUPERI

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Graphic Space :: Timp liber :: Casa Distracție :: Discuții :: Discuții generale-